SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SMJENA
 
Everton smijenio Allardycea
Autor/izvor: SEEbiz / sportarena
Datum objave: 16.05.2018. - 11:28:02
LIVERPOOL - Sam Allardyce dobio je otkaz nakon svega šest mjeseci provedenih na klupi Evertona iako mu je tekući ugovor vrijedio za još jednu cijelu sezonu.

Big Sam je doveden još prošlog studeni kada su se Karamele borile za opstanak u najvišem rangu engleskog nogometa, no sada su završili osmi, što je ipak značajno poboljšane u odnosu na prvi dio sezone.

Ipak, Allardyce nije uspio pridobiti naklonost navijača, što zbog nedavnih rezultata što zbog stila igre te ovo dolazi kao očekivani epilog nakon što je odluku donio većinski vlasnik Farhad Moshiri.

"U ime cijelog odbora i gospodina Moshirija, želio bih se zahvaliti Samu za posao koji je napravio u Evertonu zadnjih sedam mjeseci. Sam je doveden u vrlo zahtjevno vrijeme kako bi nam donio stabilnost i vrlo smo mu zahvalni na tome.", rekao je Denise Barrett-Baxendale iz odbora pa nastavio: "No ipak, donijeli smo odluku, koja je dio našeg dugoročnog plana, dovesti novog stratega ovg ljeta i taj proces započinjemo odmah sada. Još jednom se želimo zahvaliti Samu za sve što je napravio i želimo mu svu sreću u budućnosti."

Allardyce je na čelo Evertona stigao nakon otkaza Ronaldu Koemanu i Davidu Unsworthu. Iako je započeo svoju kampanju vrlo dobro, problemi su krenuli nakon Božića.

Njegov posljednji susret bio je poraz od 3:1 protiv West Hama nakon kojeg je i sam znao što slijedi...