SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Facebook otvara novi ured u Londonu i zapošljava 2.300 ljudi
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 04.12.2017. - 10:33:48
LONDON - U Londonu, u ulici Oxford bit će otvorena novi ured Facebooka koji sa sobom donosi 800 novih radnih mjesta, a planirano je da više od polovine radnika bude zaposleno u sektoru inžinjeringa.

Facebook je svoj prvi ured u Londonu otvorio prije deset godina, a predstavnici ove kompanije rekli su da očekuju da do kraja sljedeće godine zaposle 2.300 radnika iz Velike Britanije.

Kancelar Philip Hammond je otvaranje novog Facebookovog ureda opisao kao "znak povjerenja" u Veliku Britaniju.

"To je znak povjerenja u našu zemlju da inovativne kompanije kao što je Facebook investiraju ovdje, a sjajne vijesti su da će sljedeće godine zaposliti 800 novih radnika", navodi Hammond.

Novo sjedište je najavljeno prošle godine, ubrzo nakon što je Google otkrio da će graditi novu kancelariju u gradu, kako bi primio više od 7.000 radnika.

Nicola Mendhelson potpredsjednik Facebooka za Europu, Bliski Istok i Aziju rekao je da je ova zemlja u protekloj deceniji bila veliki dio Facebookove priče i da se raduje nastavku suradnje kako bi ostvarili misiju približavanja svijeta.

"Razvijeni poduzetnički ekosistem u Velikoj Britaniji i međunarodna reputacija za izvrsnost inžinjerstva čine ga jednim od najboljih mjesta na svijetu za izgradnju tech kompanije", dodao je Mendhelson.

Uredski prostor je dizajnirao arhitekta Frank Gehry. Ima 23.000 kvadratnih metara i sedam spratova.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.