SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NEOBIČNO
 
Falkensteiner pozvao goste da ulože po 1.000 eura u kompaniju kroz crowdfunding
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 03.10.2017. - 10:43:15
ZAGREB - Vjerni Falkensteinerovi gosti iz Hrvatske ovih su dana na e-mail adrese primili zanimljivu ponudu: ako žele, imaju priliku investirati u, kako kažu, jednu od najuspješnijih europskih hotelskih grupa, i to kroz poseban crowdinvesting koncept.Minimalno mogu uložiti tisuću eura, a tvrtka im jamči kamatu između tri i pet posto u razdoblju od pet godina koju, ako to žele, mogu zamijeniti i za vouchere za smještaj u Falkensteinerovim hotelima, uz mogućnost 50 posto popusta za noćenje.

Kampanja traje do 23. listopada, a izdašniji ulagači koji se odvaže odmah uložiti minimum od deset tisuća eura bit će uključeni u posebni VIP Diamond Spirit Club te na godišnjoj razini dobivati jednu besplatnu noć u hotelima i smještaju ove austrijske grupacije.Kampanja je osmišljena u suradnji s crowdinvesting stručnjacima Finnest.com, a iz odnosa s javnošću Falkensteiner grupacije poručuju kako je ideja bila gostima dati mogućnost da sudjeluju u uspjehu tvrtke.

“Od svojih investitora pravimo goste, a od redovnih gostiju investitore, što se savršeno uklapa u našu tradiciju s obzirom na to da je Falkensteiner u fokusu uvijek imao klijentelu”, rekao je za Jutarnji list Erich Falkensteiner iz Falkensteiner Michaeler Tourism grupacije. 

Kampanja je, nastavlja, počela 21. rujna, a novac koji će se njome prikupiti tvrtka, najavljuje, planira investirati u ekspanziju smještajnih kapaciteta u Njemačkoj, ali i u regiji Alpe-Adria.Ponuda za ulaganje stigla je na e-mail adrese svih članova njihova Spirit kluba, ali iz tvrtke poručuju kako je mogućnost investiranja ipak ograničena isključivo na njemačke, austrijske, slovačke i hrvatske goste.

“Ovo je naša prva takva kampanja, a tvrtka je dosad od investitora, samo u prvom tjednu kampanje, već prikupila više od milijun eura”, pojasnili su iz Falkensteinera.

Ipak, novac koji se prikupi crowdinvesting kampanjom, potvrdili su u odgovoru Jutarnjem listu, među ostalim bit će uložen i u proces širenja na području Hrvatske, uglavnom u neke nove hotele, iako detalje ne žele otkrivati.

“Tvrtka polako investira u postojeće kapacitete u Hrvatskoj, za što je dobar primjer investicija i otvorenje hotela Park Punat u 2017. Također, polako ćemo investirati u nove hotele na području vaše zemlje, u što će biti usmjeren i dio novca iz ove crowdinvesting kampanje”, odgovorili su iz tvrtke.