SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Fiat nastavlja proizvodnju u Kragujevcu 16. januara
Autor/izvor: SEEbiz / eKapija
Datum objave: 14.01.2019. - 13:19:13
KRAGUJEVAC - Kompanija Fiat Chrysler Automobiles Serbia 16. januara nastavlja proizvodnju, posle zimskog odmora koji je trajao od druge polovine novembra.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA, Zoran Marković, izjavio je za Televiziju Kragujevac da je za ponedeljak i utorak planirana probna proizvodnja, dok će fabrika zvanično, u punom kapacitetu, sa radom početi 16. januara.

On je kazao da sindikat i zaposleni u kompaniji u Kragujevcu u narednom periodu očekuju novi model i veću proizvodnju.

Nakon skoro dvomesečne pauze, zaposleni u kompaniji Fiat trebalo bi da se u proizvodne pogone vrate sredinom sledeće sedmice.

Marković podseća da su zaposleni bili najpre na plaćenom odsustvu, a potom su usledili kolektivni godišnji odmor i novogodišnji i božićni praznici.

Planirano je da se u ponedeljak i utorak organizuje probna proizvodnja, a fabrika će zvanično početi da radi od srede. Očekuju novi model i veću uposlenost.

Predsednik Samostalnog sindikata Fiat Chrysler Automobiles Serbia osvrnuo se i na pisanje medija.

Naime, prema njegovim rečima, uvođenje novog modela dovelo bi do povećanja obima proizvodnje, a samim tim i do poboljšanja situacije u kompaniji, smatra Marković.

To su, ujedno, kako navodi, i zahtevi na čijem ispunjenju Samostalni sindikat fabrike insistira u razgovorima sa poslodavcem.