SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BUDU LI PRESUDE PRAVOMOĆNE
 
FIFA će Mamića i Vrbanovića doživotno izbaciti iz nogometa
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.11.2018. - 09:05:52
ZAGREB - Nacional je u sklopu međunarodne novinarske operacije Football Leaks otkrio senzacionalne dokumente FIFA-e iz kojih je evidentno što će se zbiti kada hrvatske sudske presude postanu pravomoćne.
Football Leaks dokumenti, do kojih je došao njemački tjednik Der Spiegel i potom ih podijelio s Nacionalom i ostalim partnerima iz mreže EIC, otkrivaju da je FIFA-ino Etičko povjerenstvo započelo preliminarni istražni postupak protiv odbjeglog Zdravka Mamića, dugi niz godina najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa, i Damira Vrbanovića, izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza. Obojici im prijeti doživotni izgon iz nogometa. Uvjet za to je da presude protiv njih postanu pravomoćne.

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od  12,2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne.

Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina, Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Vrbanović na tri godine.