SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVITETI
 
Firefox će prikazivati je li neka stranicama hakirana
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 25.11.2017. - 09:36:21
NEW YORK - Internetski preglednik Firefox nedavno je u potpunosti osvježen dolaskom nove Quantum inačice, a uskoro bi trebao dobiti novu sigurnosnu značajku.

Riječ je o opciji koja će korisnicima preglednika prikazivati posebno upozorenje ako posjete internetsku stranicu na koju je izvršen hakerski napad u kojem su otkriveni podaci korisnika. Bez obzira na upozorenje, korisnici će i dalje nesmetano moći pregledavati spornu internetsku stranicu.

Opcija je razvijena u suradnji s internetskom stranicom Have I Been Pwned, na kojoj posjetitelji mogu upisati svoju adresu elektroničke pošte, nakon čega dobivaju povratnu informaciju o tome jesu li njihovi osobni podaci ukradeni.

Valja napomenuti da se opcija zasad nalazi u vrlo ranoj fazi razvoja i dostupna je isključivo za Developer inačicu Firefoxa te se može preuzeti na GitHubu. Nije jasno hoće li biti implementirana u konačnu verziju Firefoxa te hoće li korisnike upozoravati na sve slučajeve napada na internetske stranice ili samo one najnovije.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.