SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVITETI
 
Firefox će prikazivati je li neka stranicama hakirana
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 25.11.2017. - 09:36:21
NEW YORK - Internetski preglednik Firefox nedavno je u potpunosti osvježen dolaskom nove Quantum inačice, a uskoro bi trebao dobiti novu sigurnosnu značajku.

Riječ je o opciji koja će korisnicima preglednika prikazivati posebno upozorenje ako posjete internetsku stranicu na koju je izvršen hakerski napad u kojem su otkriveni podaci korisnika. Bez obzira na upozorenje, korisnici će i dalje nesmetano moći pregledavati spornu internetsku stranicu.

Opcija je razvijena u suradnji s internetskom stranicom Have I Been Pwned, na kojoj posjetitelji mogu upisati svoju adresu elektroničke pošte, nakon čega dobivaju povratnu informaciju o tome jesu li njihovi osobni podaci ukradeni.

Valja napomenuti da se opcija zasad nalazi u vrlo ranoj fazi razvoja i dostupna je isključivo za Developer inačicu Firefoxa te se može preuzeti na GitHubu. Nije jasno hoće li biti implementirana u konačnu verziju Firefoxa te hoće li korisnike upozoravati na sve slučajeve napada na internetske stranice ili samo one najnovije.