SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AVION
 
FlyBosnia kupila Airbus A319, nosi naziv "Sarajevo"
Autor/izvor: SEEbiz / Klix.ba
Datum objave: 07.11.2018. - 22:07:43
SARAJEVO - Aviokompaniju FlyBosnia kupila je avion Airbus A319 koji se trenutno nalazi na aerodromu u Sofiji na održavanju. 

Avion je ofarban a na njemu je ispisano i ime glavnog grada BiH. Avion je kupljen od bugarske aviokompanije Balkan Holiday Air, a trebao bi, saobraćati na relaciji Sarajevo - Rijad. Vremenom će se destinacije proširiti i na Džedu, te evropske gradove poput Frankfurta, Štokholma i Amsterdama.

Osnivači FlyBosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji. 

Saudijski konglomerat opisao je "FlyBosniu" kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti ka tome da osigura putnici uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.

U maju ove godine izabrano je kabinsko osoblje, 20 stjuardesa i stjuarda, kojim je kapetan Amir Baralić uručio certifikate nakon završene obuke.
Iako je prvi let na relaciji Sarajevo - Rijad bio najavljen za 10. juni, let nije realizovan jer se proces dobijanja dozvole za obavljanje komercijalnih letova odužio.