SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Foxconn najavljuje proizvodnju blockchain telefona
Autor/izvor: SEEbiz / Vidi.hr
Datum objave: 06.04.2018. - 18:01:36
LONDON - Tvrtka Sirin Labs koja je razvila prvi blockchain telefon na svijetu pod nazivom Finney Phone, sklopila je ugovor s Foxconnom koji će ovaj uređaj proizvoditi u svojim tvornicama.
Ideja Finney Phonea je da korisnicima olakša pohranjivanje i korištenje kriptovaluta poput bitcoina, čime bi trebao znatno proširiti korištenje digitalnog novca među korisnicima koji se ne razumiju previše u takav način transakcija, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Sirin Labs je do sada već prikupio više od 25.000 predbilježbi, a očekuje da će prilikom lansiranja već isporučiti više od 100.000 jedinica, dok mu optimistične prognoze govore da bi vrlo brzo iza toga mogao prodati nekoliko milijuna.
Osim proizvodnje vlastitog uređaja koji će proizvoditi Foxconn, Sirin Labs namjerava ponuditi i licenciranje tehnologije, a među zainteresiranim tvrtkama je navodno već nekoliko proizvođača, uključujući Huawei. 
Telefon dolazi s nekoliko naprednih sigurnosnih značajki, uključujući klasične lozinke, otisak prsta, skeniranje zjenice, ali i fizičku tipku koja uključuje kriptoaktivnosti. Bez uključivanja te tipke niti jedan servis vezan uz baratanje kriptovalutama neće funkcionirati, što znači da će vam digitalni novčanik čitavo vrijeme biti zaštićen.
Uređaj radi na specijalno prilagođenom Sirin Androidu, posjedovat će 5,5-inčni zaslon, 64 GB pohrane, 6 GB RAM-a i 12 MP kameru, a cijena će se kretati oko 999 dolara.
 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.