SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Francuska zabranjuje učenicima korištenje mobitela u osnovnim školama
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 14.12.2017. - 08:02:06
PARIZ - Od sljedeće školske godine, koja će započeti u rujnu 2018. godine, u francuskim osnovnim školama uvest će se velika promjena na inicijativu samog predsjednika države, Emmanuela Macrona. 

Učenici uzrasta od 6 do 15 godina koji pohađaju osnovnu školu u Francuskoj više neće smjeti u prostorijama škola koristiti mobitele, najavio je tamošnji ministar obrazovanja Jean-Michel Blanquer.

Do sada su neke škole već donijele vlastite slične zabrane, a od sljedeće će godine ista situacija biti u svim osnovnim školama u toj zemlji. Učenici će smjeti u školu donijeti mobitele, ali ih neće smjeti vaditi iz torbe čak niti na odmoru – što bi trebalo potaknuti igru i druženje za vrijeme odmora umjesto korištenja tehnologije.

Pupils in France are going to be banned from taking mobile phones to school, the country's education minister has announced. Jean-Michel Blanquer said the ban, which the government had been conside...

Mobitele će biti dozvoljeno koristiti tek u edukativne svrhe ili za hitne situacije, ali će se njihovo korištenje morati kontrolirati, kaže Blanquer. S njime se ne slažu vođe francuskog sindikata ravnatelja. Prema njima, zabranu korištenja mobitela bit će vrlo teško provesti u praksi, te ne vide prave koristi od njihove zabrane.

Vladajući su ipak odlučni u namjeri da provedu spomenutu zabranu, i smatraju da će ona poslužiti i kao svojevrsna poruka roditeljima da nije dobro da im djeca, pogotovo ona mlađa od sedam godina, provode vrijeme pred ekranima.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.