SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VLADA
 
Frka-Petešić: Premijer će odlučiti o tome hoće li ukinuti Ministarstvo državne imovine
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 15.07.2019. - 20:43:00
Zadnja izmjena: 15.07.2019. - 20:44:13
ZAGREB - Ministar državne imovine Goran Marić podnio je u ponedjeljak neopozivu ostavku. Ovaj je potez uslijedio nakon niza medijskih napisa o sumnjivim poslovima s nekretninama.

Bivšeg ministra državne imovine mediji su sumnjičili zbog poslova s nekretninama - kupoprodaje stanova te ulozi u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom. Marića je počeo provjeravati i Uskok nakon otkrića portala Index o tome kako je došao do stana u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu.

"Kao što ste čuli, ministar Marić je danas podnio ostavku koja je rezultat razgovora s predsjednikom Vlade prije nekoliko dana. Ministar je o tome u pisanoj formi obavijestio premijera, a i javnost u Novom Vinodolskom", rekao je Frka-Petešić.

On kaže i kako će premijer odlučiti o tome hoće li ukinuti Ministarstvo državne imovine, a o imenu novog ministra će premijer sam obavijestiti javnost kad sve bude gotovo.

Na pitanje je li i njemu neobična situacija u kojoj premijer i Marić nisu dali zajedničku izjavu o ostavci, kaže kako misli da to građane ne zanima toliko tko daje ostavke, nego da ih zanima što radi Vlada. Frka-Petešić kaže i kako ne zna kad su premijer i bivši ministar Marić posljednji put razgovarali.

Zašto on daje izjavu, a ne premijer?

"A zašto ne, to je uloga predstojnika Ureda", odgovara.

Prema Petešićevim riječima premijer će se obratiti javnosti "kad procijeni da će biti trenutak".