SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGOVOR
 
Fujifilm preuzima Xerox za 6,1 milijardi dolara
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 02.02.2018. - 08:26:00
Zadnja izmjena: 02.02.2018. - 12:48:39
TOKIO - Japanska tvrtka Fujifilm koja se bavi fotografskim aparatima i pripadajućom opremom za iznos od 6,1 milijardi američkih dolara preuzet će američku tvrtku Xerox, piše Bloomberg. 

Obje tvrtke već više od 50 godina na azijsko-pacifičkom tržištu imaju zajedničku joint venture tvrtku Fuji Xerox, a sada će se i ostatak Xeroxa uključiti u tu tvrtku.

Xerox već neko vrijeme bilježi lošije financijske rezultate na svom primarnom tržištu, pisačima i pripadajućim tehnologijama za poslovnu primjenu, ponajprije zbog smanjenja potražnje za takvom vrstom proizvoda. S druge strane, Fujifilm će putem Fuji Xeroxa znatno ojačati svoj sektor s pisačima zahvaljujući mnogobrojnim Xeroxovim patentima i tehnologijama te stručnim osobljem.

Tvrtka Fuji Xerox djelovat će s dva središta, u Tokiju i iz postojećeg Xeroxovog sjedišta u Norwalku (američka savezna država Connecticut). Ova akvizicija sa sobom povlači i proces konsolidacije koji uključuje otpuštanje 10 tisuća zaposlenika u Aziji.

Što se tiče Xeroxa, riječ je o tvrtki koja je osnovana 1906. godine, a osim po svojim pisačima poznata je i po svom laboratoriju PARC koji je u 70-im godinama prošlog stoljeća iznjedrio neke od tehnologija koje su postale standard u modernom računalstvu (npr. grafičko sučelje, WYSIWYG uređivači teksta, laserski pisači i Ethernet tehnologija).

Tadašnje vodstvo nije znalo niti imalo vizije za komercijalizaciju razvijenih inovativnih prototipova, nego su to umjesto njih učinile druge tvrtke.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.