SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SARADNJA
 
Galenika dobar početak za razvoj saradnje Brazila i Srbije
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 09.10.2019. - 14:42:04
BEOGRAD – Kupovina Galenike prva je velika investicija neke brazilske firme u Srbiju, a cilj nam je da ne bude i poslednja, jer je Srbija zemlja koja ima veliki investicioni potencijal, ocenio je ambasador Brazila u Srbiji Eduardo Boteljo Barboza prilikom posete ovoj kompaniji.

Barboza je istakao da je „jedan od glavnih ciljeva ambasade Brazila da pomogne u povezivanju privrednika obe zemlje u narednom periodu", navodi se u saopštenju Galenike o jučerašnjoj poseti.

Menadžment Galenike ambasadora je upoznao sa najnovijim poslovnim uspesima koji su rezultat ulaganja novih vlasnika kompanije.

„Pored povećanja tržišnog udela u Srbiji, Galenika beleži i rast prodaje u regionu, i planiramo dalju ekspanziju na nova tržišta na globalnoj mapi, a dodatno, značajna sredstva uložena su u digitalizaciju poslovanja kao i u remont postojeće i investiranje u novu opremu", izjavio je izvršni direktor za operativno poslovanje Galenike Rikardo Vian Markes.

Kako se navodi u saopštenju, on je rekao i da su dosadašnje investicije tek početak na odlučnom putu napred, jer postoji rešenost da Galenika opet postane lider u regionu.

Galenika je posle privatizacije postala deo brazilske NC Grupe, koja je jedan od najvećih farmaceutskih kompanija u Latinskoj Americi.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.