SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MIROVINA
 
General Electric najavio odlazak Immelta u mirovinu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.06.2017. - 17:41:47
NEW YORK - Iz američkog industrijskog konglomerata General Electrica (GE) u ponedjeljak su najavili odlazak u mirovinu izvršnog direktora i predsjednika kompanije Jeffa Immelta nakon 16-godišnjeg mandata koji je obilježilo povratno usmjeravanje poslovnog fokusa na industrijske korijene. 

Šezdesetjednogodišnji Immelt obnaša dužnost izvršnog direktora od 2001. godine a 1. kolovoza preuzet će je John Flannery, objavila je kompanija u priopćenju.
Nakon što Immelt na kraju godine ode u mirovinu, Flannery će od njega preuzeti i dužnost predsjednika kompanije, kaže se dalje u priopćenju.

"John Flannery ispunio je sve kriterije koje je uprava General Electrica utvrdila za novog izvršnog direktora i predsjednika. Snažan je i hrabar lider koji može donositi teške odluke i istodobno motivirati članove svoga tima", kazali su u kompaniji,.

Pedesetpetogodišnji Flannery trenutno vodi odjel GE Healthcare. nakon što se 1987 godine zaposlio u GE-jevom financijskom ogranku GE Capitalu. 

Za Immeltova mandata GE kupio je poslovanje s opremom za energetska postrojenja francuskog diva Alstoma, uključujući i poslovanje u Hrvatskoj sa sjedištem u Karlovcu. 

GE proizvodi široku paletu proizvoda, od motora za zrakoplove do medicinske opreme, a - kako navode - promjene u menadžmentu dio su plana na kojem rade nekoliko godina. 

Konglomerat teško pogađa pad cijena nafte a najava odlaska čelnog čovjeka vremenski se poklopila s ulaganjem u GE investicijskog fonda Nelsona Peltza, vrlo utjecajnog ulagača na Wall Streetu. Njegov fond drži manje od jedan posto udjela u kompaniji a kritizirali su poslovne rezultate GE-a i tražili prodaju imovine i smanjenje troškova, primjećuje Reuters.