SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLANOVI
 
General Motors do 2023. izbacuje osamnaest novih modela električnih vozila
Autor/izvor: SEEbiz / bug.hr
Datum objave: 04.10.2017. - 06:12:44
DETROIT - Američki div autoindustrije General Motors objavio je svoju viziju budućnosti automobila, s naglaskom na vlastite planove za naredno petogodišnje razdoblje. 

GM, kažu, čvrsto vjeruje u 100% električnu budućnost, koja će donijeti automobilsku industriju i promet u potpunosti oslobođene nesreća, prometnih gužvi i zagađenja okoliša.

U skladu s tom vizijom ova će kompanija već u sljedećih 18 mjeseci predstaviti svoja nova dva potpuno električna automobila, zasnovana na tehnologiji i poukama iz modela Chevrolet Bolt EV. Nakon toga, do 2023. godine GM će u prodaju pustiti još najmanje 18 novih potpuno električnih vozila.

Kako bi se ovaj plan ostvario potrebno je paralelno razvijati tehnologiju baterija i gorivih ćelija, smatraju u GM-u.

Ovisno o potrebama i situaciji, kompanija planira u svoja električna vozila ugrađivati i baterijske sustave i one s vodikovim gorivim ćelijama. Jedan od koncepata koji će biti pokretan potonjim rješenjem i elektromotorima bit će "SURUS" (Silent Utility Rover Universal Superstructure), u osnovi šasija nastala na osnovi tegljača koja će ponuditi svestranu primjenu istog podvozja za izradu više vrsta vozila – poput dostavnih kombija, kamiona, ili pak vozila hitne pomoći.