SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREGOVORI
 
Generali pregovara o kupnji francuskog Sycomorea
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.09.2018. - 16:53:00
Zadnja izmjena: 07.09.2018. - 19:53:38
PARIZ - Najveći talijanski osiguravatelj Assicurazioni Generali objavio je da vodi ekskluzivne razgovore o kupnji većinskog udjela u francuskoj investicijskoj tvrtki Sycomore i o strateškom partnerstvu u segmentu upravljanja imovinom.

Tvrtka sa sjedištem u Parizu upravlja imovinom čija ukupna vrijednost premašuje 8,3 milijarde eura i pionir je u području društveno odgovornih ulaganja, navodi se u priopćenju talijanske kompanije objavljenom u četvrtak.

Ukupna vrijednost imovine kojom se u svijetu upravlja prema kriterijima društveno odgovornog ulaganja procjenjuje se na 23 bilijuna dolara, od čega 12 bilijuna otpada na Europu, ističe se u priopćenju.

Strateško partnerstvo Generalija i Sycomorea trebalo bi "osigurati značajan potencijal za sinergiju prihoda, posebno kroz ubrzano međunarodno širenje Sycomorea i razvoj specijalno osmišljenih ponuda za građane i institucionalne klijente", napominju u talijanskoj tvrtki.

Syomore bi trebao biti uključen u Generalijevu platformu specijaliziranih tvrtki za upravljanje imovinom čiji će koordinator biti Generali Investment Parnters, pojašnjavaju u Generaliju, koji posluje i u Hrvatskoj.

Napominju i da će utemeljitelji francuske kompanije zadržati značajne vlasničke udjele a njezini radnici također će povećati vlasništvo u tvrtki.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.