SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Generali preuzimanjem Adriatic Slovenice postao drugi najveći slovenski osiguravatelj
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.02.2019. - 19:40:07
LJUBLJANA - Talijanska osiguravateljska grupa Generali objavila je u srijedu da je zaključila preuzimanje 100-postotnog udjela u osiguravajućim tvrtkama Adriatic Slovenica i KD Skladi, čime je postala nakon Triglava najjači osiguravatelj u Sloveniji.

Nakon stjecanja regulatornog odobrenja, Generali je završio kupnju 100-postotnog udjela u Adriaticu Slovenica i KD Skladiju, priopćili su danas Generali i KD Groupa.

Ugovor o preuzimanju sklopljen je u svibnju prošle godine, a sada je, nakon odobrenja regulatora, zaključena i realizirana cijela transakcija u vrijednosti 245 milijuna eura.

Iz Generalija su priopćili da slijedi integracija Adriatic Slovenice i njoj pridruženih tvrtki u strukturu Generalijeve divizije za regiju srednje i istočne Europe.

Ovim strateškim potezom Generali preuzima drugo mjesto na slovenskom tržištu i jača prisutnost u regiji, ne samo na području osiguranja imovine, osobnog osiguranja i zdravstvenog osiguranja nego i na području upravljanja imovinom i investicijskim fondovima, kazao je regionalni izvršni direktor Generalija Luciano Cirina.