SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOBRE BROJKE
 
Generali s rezultatima iznad očekivanja, podiže dividendu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.03.2018. - 09:27:24
MILANO - Generali je prošle godine ostvario 4,89 milijardi eura operativne dobiti što je 2,3 posto više nego godinu ranije, bolje od očekivanja analitičara.

Analitičari su u prosjeku očekivali 4,86 milijardi eura.

Takav rezultat ostvaren je zahvaljujući segmentu životnog osiguranja ulaganjima, upravljanju imovinom i prijevremeno ostvarenom cilju smanjenja troškova, navodi se u priopćenju. Osim toga, Generali je zabilježio povećanje profitabilnosti proizvoda životnih osiguranja, uz porast vrijednosti novog posla od 53,8 posto. Neto priljevi u segmentu životnih osiguranja na 9,7 milijardi eura, među najvišim razinama u Europi dok su tehničke pričuve životnih osiguranja povećane za 4,2 posto.

Talijanski osiguravatelj s ukupnim premijskim prihodima od 68 milijardi eura zabilježio je neto dobit od 2,1 milijardu eura što je 1,4 posto više nego 2016., ali i iznad očekivanih 1,96 milijardi eura. Izvršni direktor Generali Grupe Philippe Donnet, izjavio je kako će u svjetlu ovih rezultata, Upravni odbor predložiti dividendu od 0,85 eura po dionici, što je povećanje od šest posto u odnosu na 0,80 eura u 2016. 

"Naš fokus na tehničkoj izvrsnosti, u kombinaciji s rezultatima naših ulaganja, upravljanja imovinom i ostvarenog cilja smanjenja troškova dvije godine prije plana, pogurali su operativni rezultat na rekordnu razinu", kazao je Donet.

Omjer solventnosti - mjerilo financijske snage - dosegao je 230 posto dok je ranije u 2017. iznosio 207 posto. 

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.