SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LINIJE
 
Germania uspostavila prvu zrakoplovnu liniju Zadar - Zürich
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.05.2018. - 11:59:00
Zadnja izmjena: 13.05.2018. - 18:36:43
ZADAR - Nezavisna zrakoplovna kompanija Germania uspostavila je od subote novu liniju prema Zračnoj luci Zadar i povezala ovaj dio Hrvatske sa Zürichom, a letovi su tri puta tjedno, priopćeno je u nedjelju iz zadarske Zračne luke.

Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić izrazio je zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom s Germaniom, koja je povezala Hrvatsku i Švicarsku.

"Vrlo smo ponosni na dolazak nove kompanije u Zadar i novom linijom za Zurich. Iznimno je važno da Zračna luka Zadar ima vezu prema tako značajnom europskom zrakoplovnom čvorištu kao što je Zurich", naglasio je.

Zrakoplov Airbus A319 svečano je dočekan u zadarskoj Zračnoj lusci tradicionalnim "krštenjem" vodenim topovima vatrogasne postrojbe.

Letovi tri puta tjedno

Financijski direktor Germanije Jörg Adenmatten zahvaljujući na dobrodošlici, istaknuo je da širenje mreže letova prema Hrvatskoj postaje sve važniji dio strategije Germanije.

Uspostava ove linije novi je i važan korak u širenju naše ponude u ovome predivom dijelu Europe. Kroz povijest duge su veze između Hrvata i Švicaraca. Ponosni smo što možemo ponuditi direktan let brojnoj zajednici Hrvata u Švicarskoj, te građanima Švicarske koji u velikom broju dolaze na odmor u Hrvatsku, rekao je Adenmatten.

Germanijini zrakoplovi povezivat će Zadar i Zurich tri puta tjedno - srijedom i dvije rotacije subotom.

Srijedom zrakoplov dolazi iz Zuricha u 9,20 sati, a povratak je u 10,05 sati.
Subotom u ponudi su dvije linije. Dolazak iz Zuricha je u 9,20 sati, a odlazak u 10,05 sati. Večernji zrakoplov iz Zuricha stiže u 20,20 sati, a odlazi u 21,05 sati, priopćeno je iz Odnosa s javnošću zadarske Zračne luke.

Foto: Zračna luka Zadar