SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROBLEMI
 
Glogoški završio u bolnici
Autor/izvor: SEEbiz / 24 sata
Datum objave: 21.01.2015. - 17:36:10
ZAGREB - Predsjednik Udruge stopostotnih ratnih invalida Đuro Glogoški zbog pogoršanog zdravstvenog stanja završio je u bolnici.
Kazali su to branitelji koji su danas došli u Sabor na raspravu Odbora za ratne veterane. Nisu dodatno pojasnili u kakvom je stanju Glogoški.

Prosvjednici od Sabora traže da sva braniteljska prava budu regulirana jednim ustavnim zakonom.

Da bi se moglo razgovarati o tome trebaju li prava branitelja i članova njihovih obitelji biti podignuta na najvišu ustavnu razinu ili ostati u domeni 'običnog' zakona, potrebno je pričekati da se o tome izjasne sve stranke i klubovi zastupnika, kao i da Sabor u najkraćem roku raspravi o dva izvješća, zaključio je danas Odbor. Riječ je o Izvješću o poslovanju Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i Izvješću o provedbi zakona o pravima hrvatskih branitelja za 2013. godinu.

Zadužili su predsjednika Odbora Josipa Đakića i potpredsjednika Željka Sabu da od Josipa Leke doznaju može li se tijekom rasprave zastupnicima obratiti i Glogoški kako bi im objasnio probleme s kojima se branitelji suočavaju, javlja Slobodna Dalmacija.