SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TREND
 
Google prvi put prodao više pametnih zvučnika od Amazona
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 28.05.2018. - 08:00:27
NEW YORK - Tvrtka Canalys objavila je rezultate svojeg istraživanja koje se bavi trendovima na tržištu pametnih zvučnika tijekom prvog kvartala 2018. godine.

Najznačajnija vijest je da je Google u ovom kvartalu po prvi puta preuzeo vodstvo što se tiče isporuka pametnih zvučnika, dok je dosadašnji vodeći, tvrtka Amazon, pala na drugo mjesto. Konkretno, Google je u prvom kvartalu isporučio 3,2 milijuna pametnih zvučnika, a Amazon njih 2,5 milijuna.

Treće i četvrto mjesto zauzele su kineske tvrtke Alibaba i Xiaomi sa svojim proizvodima, dok se na petom mjestu nalazi kategorija "Ostali" u koje spada i Apple sa svojim proizvodima.

Pogleda li se statistika vezana za čitavo tržište pametnih zvučnika, u prvom je kvartalu isporučeno 9 milijuna pametnih zvučnika što bi bio rast od 210% u odnosu na prvi kvartal 2017. godine.

Ipak i Google i Amazon su prodali manje zvučnika na kvartalnoj razini, u posljednjem četvrtom kvartalu 2017. godine bila je blagdanska sezona darivanja koja je obično redovito popraćena i raznoraznim popustima, što je onda pozitivno utjecalo na prodaju ove vrste uređaja.