SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TUNA
 
Gotovina širi proizvodnju, želi više prostora za uzgoj tuna
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 24.10.2018. - 20:05:48
ZADAR - Tvrtka u suvlasništvu generala Ante Gotovine Pelagos net farma zatražila je od Šibensko-kninske županije povećanje obuhvata koncesije za uzgoj tuna u akvatoriju južno od otoka Balabre na području Općine Murter-Kornati s obzirom da planiraju povećanje kapaciteta uzgoja sa 600 na 900 tona tune godišnje. 

Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o davanju koncesije na dnevnom je redu Županijske skupštine zakazane za sljedeću srijedu.

'Koncesionar povećava kapacitet, a planiraju povećanje sa 600 na 900 tona godišnje. Povećanje obuhvata koncesije u skladu je s lokacijskom dozvolom i studijom o utjecaju na okoliš, a s obzirom da nije veće od 50 posto prihvatljivo je za provedbu', kazala je Jadranka Fržop, pročelnica županijskog Odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj, piše Šibenik.in.

S obzirom da se izmjenama ne mijenja predmet ugovora o koncesiji postojeći je ugovor moguće izmijeniti bez provedbe novog postupka davanja koncesije.

Prvotnim ugovorom o koncesiji Gotovinina tvrtka dobila je obuhvat koncesije od 126.000 kvadrata, odnosno koncesijsko polje predviđeno za 8 okruglih kaveza, a maksimalni kapacitet bio je do 600 tona godišnje.

Zahtjevom podnijetim u rujnu traže povećanje obuhvata koncesije na 179.200 kvadrata kako bi koncesijsko polje imalo 12 okruglih kaveza i kako bi se maksimalni kapacitet uzgoja sa dosadašnjih 600 tona povećao na 900 tona godišnje.

Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja i postavljanja naprava za uzgoj tuna u akvatoriju južno od otoka Balabre na području Općine Murter-Kornati naći će se pred vijećnicima Županijske skupštine sljedeću srijedu.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.