SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VEČERE
 
Grabar-Kitarović: Mamić je organizirao razne večere za mene
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.11.2017. - 19:40:15
ZAGREB - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dala je veliki intervju Novoj TV u kojem je odgovorila i na pitanja o rođendanskoj proslavi i večerama sa Zdravkom Mamićem.

Novinarka Sabina Tandara - Knezović je u razgovoru spomenula da se konstatno vuče famozni rođendan koji joj je organizirao Zdravko Mamić te je upitala predsjendicu može li reći kako je došlo do tog rođendana i je li bila na toj proslavi.

Ponovit ću vam ono što sam rekla više puta. Nikada nisam krila da sam se sa Zdravkom Mamićem našla više puta. U razdoblju prije nego što mi je rečeno da je gospodin Mamić pod mjerama. I ti su susreti bili u raznim oblicima, nekad su to bile večere, nekad su to bili susreti na marginama nekih utakmica, međutim njih je bilo prilično malo. Ali i dalje ponavljam što sam rekla više puta, 29. 4. 2015. godine svoj sam rođendan proslavila zajedno sa svojom obitelji u Bruxellesu, rekla je Grabar - Kitarović.

Zatim ju je novinarka upitala je li rođendan organizirao Zdravko Mamić?

Gospodin Zdravko Mamić je organizirao razne večere za mene. Uopće ne razumijem u čemu je poanta ovoga i zašto uopće razgovaramo više o ovome. Tu apsolutno nema nikakvog sukoba interesa, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Novinarka je na to dometnula da su se dogodine neke smjene kasnije u tajnim službama te da se sve to nekako povezuje.

- To apsolutno nema nikakve veze. Odlazak bivšeg šefa službe, gospodina Lozančića, nema nikakve veze ni sa kakvim večerama ni kontaktima sa gospodinom Mamićem. Da, on je mogao i morao mene ranije upozoriti da je gospodin Mamić pod mjerama, međutim razlozi njegove smjene su drugačije prirode. O njima ću moći govoriti tek za koju godinu kad se budu deklasificirali neki dokumenti, a u međuvremenu s gospodinom Mamićem nisam u kontaktu, rekla bih pa već više od dvije godine. Dakle, sukob interesa ne može postojati zato što gospodin Mamić ni na koji način ne utječe na obnašanje moje javne dužnosti, rekla je predsjednica za Novu TV.