SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SUSRETI
 
Grabar-Kitarović primila ugledne gospodarstvenike: Vratiti povjerenje u sustav
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 20.03.2015. - 18:59:28
ZAGREB - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je nekoliko uglednih hrvatskih gospodarstvenika čije su tvrtke u proteklom razdoblju, usprkos kriznim godinama i teškom gospodarskom i socijalnom okruženju, postigle ne samo zapažene poslovne rezultate, već su na domaćem tržištu značajno ulagale i zapošljavale, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednice.
Susretu su nazočili Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adris grupe, Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora Jadran-Galenski laboratorij, Jerko Jakšić, predsjednik Uprave PharmaS-a, Neven Vranković, potpredsjednik za korporativne poslove Atlantic grupe te Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost (AIK).

Predsjednica Grabar-Kitarović željela je čuti više informacija o prednostima i nedostacima s kojima se ti poduzetnici susreću u poslovanju u Hrvatskoj, te o motivaciji za njihove značajne ulagačke projekte izvedene na domaćem tržištu.

Stoga je na sastanak i pozvan ravnatelj AIK-a kako bi poslušao potencijalne prijedloge ulagača vezane uz unaprjeđenje poslovnog okruženja, ali i predstavio aktivnosti Agencije u pomoći ulagačima, ističe se u priopćenju.

Ključno je, složili su se sugovornici, vratiti povjerenje u sustav koji mora biti održiv i vjerodostojan.

U tome itekako vide ulogu predsjednice Republike, Grabar-Kitarović, jer smatraju kako ima moralni autoritet i snagu institucije koja može ukazivati na potrebni zaokret u društvu, u čemu su i sami spremni dati vlastiti doprinos, dodaje se.

Kazali su kako postoji velika potreba za pozitivan iskorak u društvu, posebice u izgradnji vrjednota koje treba promicati podjednako državna administracija, ali isto tako i sami gospodarstvenici. Također potrebno je pametno usmjeravati ograničene resurse koje država ima.

Istaknuti gospodarstvenici istaknuli su kako ulažu u Hrvatsku, jer su svjesni da znanja i pameti ima, ali da je potrebno graditi jednu novu pozitivnu atmosferu te zajednički jačati ukupnu, globalnu konkurentnost države i njezin međunarodni ugled, naveo je glasnogovornik predsjednice Republike, Luka Đurić.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.