SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Gradi se kongresni centar u Neumu, renoviraju hotelski sadržaji
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 16.02.2017. - 09:07:14
NEUM - Da se u Neumu ozbiljno radi na uređenju i proširenju smještajnih kapaciteta, ali i uvođenju novih sadržaja za još jednu obećevajuću turističku sezonu, najbolje pokazuje primjer velikog projekta renoviranja hotela “Sunce”, navodi se u Večernjem listu. 

Stoga se već sada može kazati kako će ovim projektom renoviranja zadovoljni biti ne samo gosti hotela “Sunce”, već je to veliki plus i za ukupnu turističku ponudu općine Neum. 

U ovom hotelu krenuli su s projektom renoviranja hotelskih sadržaja, kao i ponovnog obnavljanja dijela soba kako bi se kategorija hotela podigla na četiri zvjezdice. Novost je i izgradnja kongresnog centra kapaciteta 350 osoba, a što će zasigurno obogatiti ponudu hotela i donijeti neke novosti u ukupnom poslovanju. 

– Zanimanje za kongresni turizam je sve veće pa smo se i odlučili za izgradnju kongresnog centra s tolikim kapacitetom i svim pratećim sadržajima koji će biti na usluzi našim gostima. Ovo je nastavak naših višegodišnjih ulaganja u nove hotelske sadržaje, a sve kako bismo zadovoljili potrebe naših gostiju te produžili sezonu na cijelu kalendarsku godinu.Vrijednost ove investicije je tri milona konvertibilnih maraka. Renovirani hotel planiramo otvoriti 1. aprila, kazao je Davor Krešić, direktor prodaje i marketinga neumskoga hotela “Sunce”. 

U posljednjih nekoliko godina u renoviranje hotelskih kapaciteta u Neumu uloženo je na desetke miliona konvertibilnih maraka, po čemu je ova općina postala prepoznatljiva destinacija na najvećim evropskim turističkim tržištima.