SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRGOVAČKI CENTRI
 
Grci istisnuli Orešara, na Vrbanima se gradi shopping centar Point
Autor/izvor: SEEbiz / T-Portal
Datum objave: 17.04.2012. - 09:14:50ZAGREB - Projekt gradnje trgovačkog centra u zagrebačkom naselju Vrbani, koji je grčki nekretninski fond BlueHouse Capital preuzeo od Brune Orešara, dobio je službeno ime - šoping-centar Point.
Iako predstavnici investitora, koji će u projekt uložiti 50 milijuna eura, nerado govore o Orešarovoj ulozi, doznaje se da je njegov vlasnički udio minimalan i da će kroz neko vrijeme biti potpuno istisnut.

Pedeset milijuna eura vrijedna gradnja šoping centra na Vrbanima III započeta je ovog proljeća na uglu Horvaćanske i Rudeške ulice, a završetak radova planiran je za proljeće 2013. Iza projekta stoje grčki Bluehouse Capital fond i Zagrebačka banka, koja kreditno potpomaže dio investicije. Za razvoj je pak zadužena tvrtka Sonae Sierra, koja je osmislila Point kao kvartovski šoping-centar.

- Ovaj šoping centar relativno je malen i fokusiran na susjedstvo, Vrbane i zapadni dio grada, što je u Hrvatskoj jedinstven koncept, rekao je Jeffrey Sujar Blanco iz portugalske tvrtke Sonae Sierra, ignorirajući zasićenost zagrebačkog tržišta šoping kvadratima i činjenicu da kvartovski trgovački centri nisu rijetkost u gradu.

Za razliku od destinacijskih šoping-centara u koje kupci ciljano putuju i u kojima dulje ostaju, u Pointu stanovnike Vrbana i Jaruna, glavnu ciljanu publiku, misle privući više puta tjedno sportskim sadržajima, kvalitetnijom gastronomskom ponudom umjesto fast food lokala i velikom terasom na drugom katu, na kojoj planiraju različita događanja.

Izvođač radova na trgovačkom centru, koji će se prostirati na skoro 40.000 četvornih metara je zagrebačka Tehnika, arhitektonski je centar osmislio Studio XXL, a iznajmljivanjem se bavi tvrtka Colliers. Kao važnog partnera ističu Todorićev Konzum, koji će u podrumu otvoriti trgovinu na 4.400 četvornih metara.

www.tportal.hr
 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.