SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OCJENE
 
Hajdaš Dončić: Željezničari prosvjeduju jer ne žele promjene
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 15.04.2014. - 16:26:14
ZAGREB - Prosvjedi sindikata HŽ Carga posljedica su nepristajanja na promjene, rekao je danas ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, komentirajući današnji i niz drugih prosvjeda zaposlenih u toj tvrtki.
Nezadovoljstvo je očekivano jer u HŽ Cargu djeluje nekoliko sindikata koji su nezadovoljni jer dio njihovih članova ostaje bez posla, kaže Hajdaš Dončić.

"Žao mi je zbog otpuštanja, ali HŽ Cargo je obvezan u roku dva mjeseca i tri tjedna poslati plan restrukturiranja Europskoj komisiji, koja procjenjuje je li plan održiv", rekao je Hajdaš Dončić.

Dodao je kako je u prošlosti broj zaposlenih u HŽ Cargu rastao usporedo s padom prihoda. Prevelik broj zaposlenih smatra ključnim problemom te tvrtke.

Hajdaš Dončič podsjeća da je Vlada odobrila plan restrukturiranja HŽ Carga i kredit od 250 milijuna kuna kako bi stvorila uvjete za spas tvrtke.

Ministar tvrdi da se s reformom željeznice kasni 20 godina, pa je tu teško bilo što promijeniti preko noći, makar to pokušala i "dva nobelovca".

U vezi prosvjeda radnika TŽV Gredelja, rekao je da će dugovanja HŽ Carga prema tom poduzeću biti podmirena do kraja tjedna. Kaže da je dospjeli dug HŽ Carga Gredelju puno manji od brojki koje se pojavljuju u javnosti.