SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZELENO SVJETLO
 
Hanfa odobrila ponudu PND Strategije za preuzimanje preostalih dionica hotela Maestral
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 01.05.2019. - 08:10:54
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na sjednici u petak odobrilo je ponudu PND Strategije za preuzimanje preostalih dionica hotela Maestral po cijeni od 431,77 kuna po dionici, nakon što je u veljači od države kupila 68,94 posto udjela u toj dubrovačkoj hotelskoj tvrtki.

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je za tu tvrtku nakon što je 19. veljače stekla 355.520 redovnih dionica Hotela Maestral, što predstavlja 68,94 posto udjela u temeljnom kapitalu, po cijeni od 431,76 kuna po dionici.

PND Strategija tada je, naime, s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) potpisala ugovor kojim je od države kupila taj udjel za 153,5 milijuna kuna. Time je za PND Strategiju nastala obveza objave ponude za preuzimanje preostalih dionica Hotela Maestral.

Sredinom ožujka PND strategija objavila je da će u roku propisanom odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava, objaviti ponudu za preuzimanje Hotela Maestral, a po odobrenju objavljivanja ponude za preuzimanje od strane Hanfe.

ND Strategija za otkup preostalih 160.200 dionica nudi cijenu od 431,77 kuna po dionici.

Ta je tvrtka osnovana je prošle godine, a jedini osnivač joj je Danko Ćorić, koji je vlasnik i lanca kladionica Super Sport.

Hoteli Maestral bili su posljednja velika hotelska kuća u Hrvatskoj u većinskom državnom vlasništvu. Ta tvrtka u svom sastavu ima pet hotela - Uvala, Splendid, Komodor, Vis i Adriatic - i paviljon Adriatica Rooms, koji raspolažu s ukupno 473 sobe i 933 ležaja. Svi su ti objekti u zapadnom dijelu Dubrovnika, u uvali Lapad.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.