SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZELENO SVJETLO
 
Hanfa odobrila tvrtki Hawle objavljivanje ponude za preuzimanje varaždinskog MIV-a
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.04.2019. - 08:20:18
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je u četvrtak tvrtki Hawle iz Koprivnice, koja je ovisno društvo njemačke kompanije Hawle Armaturen, objavljivanje ponude za preuzimanje Metalske industrije Varaždin – MIV, po cijeni od 1.000 kuna po dionici.

Za Hawle, koja u ponudi zajednički djeluje s Hawle Armaturen, obveza objave ponude za preuzimanje je nastala krajem prošle godine kada je blok transakcijama na Zagrebačkoj burzi ta tvrtka stekla ukupno 13.393 redovnih dionica MIV-a, a koje predstavljaju 89,18 posto temeljnog kapitala varaždinske tvrtke.

Cijena koju se Hawle u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti iznosi 1.000 kuna po dionici, navodi se u obrazloženju Hanfina rješenja.

Inače, trgovinski podaci Zagrebačke burze pokazuju da je Hawle 13.393 dionice MIV-a kupio 28. prosinca 2018. godine putem dvije blok transakcije, i to po cijeni od 1.000 kuna za dionicu pa je tako taj paket dionica platio 13,39 milijuna kuna.

Ponuda za preuzimanje odnosit će se na preostalih 1.625 dionica MIV-a, koje čine 10,82 posto udjela u temeljnom kapitalu te tvrtke, a Hanfa navodi kako je uvidom u potvrdu depozitara – Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) utvrđeno da je Hawle potrebna sredstva za to osigurao izdvajanjem novčanih sredstava na transakcijski račun SKDD-a.

Tvrtka Hawle Aramaturen osnovana je 1967. godine, sjedište joj je u Freilassingu, a danas je jedna od vodećih kompanija za proizvodnju armatura za hidrosisteme u svijetu.