SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRINUDNO
 
Herceg Novi: Stigli prvi putnici sa kruzera
Autor/izvor: SEEbiz / Radio Jadran
Datum objave: 27.09.2018. - 15:20:24
HERCEG NOVI - Kruzer Crown Princess, kompanije Princess Cruises iz Sjedinjenih Američkih Država ponovo je "prinudno" na sidru ispred Luke Zelenika.

Prije 15-ak dana bio je "test call" samo za sidro, danas je riječ o kompletnom iskrcaju putnika, kaže Radiju Jadran direktor kompanije Boka Adriatic, Ivo Begović:

– Mi smo pružili kompletnu logistiku, ali to je jedan dug lanac sa puno segmenata i veoma je važno da svaka od tih karika u lancu odradi svoj posao i bude na visini zadatka. Čekamo da ovaj dan prođe i kakav će na kraju biti raport direktora putovanja, kapetana i ostalih, što će imati uticaja na budućnost ove kruzing destinacije – navodi on.

Begović je kazao da će jedan dio putnika posjetiti Perast, jedan dio njih već ima organizovanu "Montenegro turu", u kojoj će posjetiti Cetinje, Sveti Stefan, Budvu, krug oko Lovćena, a dio njih će posjetiti i Herceg Novi.

– Radili smo puno na organizaciji. Veoma je bitan saobraćaj, parkiranje. U suštini sve je bitno. Ovo je u svakom slučaju test, da vidimo kako će to ići, jer mi smo kao zastupnici svakako htjeli da ih zadržimo u Boki. Oni su imali i neke druge alternative, čak i van Crne Gore – ističe Begović.

Ovo sidrenje kruzera, koji je došao iz Dubrovnika, nije bilo planirano, već je kruzer ostao u zalivu ponovo zbog nepovoljnih vemenskih uslova, ali i zbog nekih loših iskustava ove nautičke sezone, kompanija je htjela da vidi kakve su joj aletrnative u Boki kotorskoj.

Brod sa putnicima je, ipak, dočekan uz mažoreteke i info-punkt lokalne Turističke organizacije.

Inače, Crown Princess je kruzer dužine 290 metara, na njemu se nalazi 19 paluba, a može da primi 3080 putnika, koje opslužuje 1200 članova posade. U zaliv ih dovodi Begovićeva kompanija koja tokom sezone ostvaruje oko 250 dolazaka u kotorsku Luku.

Foto: Radio Jadran

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.