SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POBOLJŠANJE
 
Herceg Novi: Turistička sezona bolja od prošlogodišnje
Autor/izvor: SEEbiz / Vijesti
Datum objave: 24.07.2017. - 12:09:20
HERCEG NOVI - Turistička sezona na hercegnovskoj rivijeri približava se zenitu. U svim vidovima smještaja je 32.749 gostiju, što je za tri odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Od ukupnog broja regitsrovanih turista 31.944 su strani, a domaćih je 805. Najveći broj boravi u domaćinstvima 24.907, u hotelima je 5.145 gostiju. Na području opštine radi 37 hotela i u svima je skoro sto postotna popunjenost, a 85 odsto  kapaciteta prodato je do kraja oktobra. U hostelima je 2.088, a auto kampovima 609 turista.
V.d. direktorka Turističke organizacije Ana Stanišić kaže da dosadašnja posjeta, ali i najve dolazaka ukazuje na to da će sezona biti bolja od prošlogodišnje.

Gosti Herceg Novog su uglavnom iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Poljske, Ukrajine, Švedske, Njemačke, Mađarske, Norveške, Hrvatske, Makedonije, Austrije, SAD-a i Velike Britanije.

U toku je i anketa turista koja će trajati do kraja septembra. Prvi podaci pokazuju da su gosti uglavnom zadovoljni, ali se žale na kolektor odnosno na smrad. Call centar "48 sati" ove godine bilježi 60 odsto manje prijava koje se odnose na buku, koja je lani bila veliki problem.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.