SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Hidroelektra: Ročište za glasovanje o planu financijskog restrukturiranja 11. srpnja
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 30.06.2017. - 09:04:52
ZAGREB - Hidroelektra niskogradnja objavila je kako je za 11. srpnja zakazano ročište za glasovanje o planu financijskog restrukturiranja u postupku predstečajne nagodbe.

Time bi napokon trebala biti okončana višegodišnja agonija ovog nekadašnjeg građevinskog diva. Naime, Hidroelektra niskogradnja od rujna 2014. godine je u postupku predstečajne nagodbe, čime je bitno smanjena mogućnost osiguravanja vanjskih izvora financiranja. Zbog informacije o ročištu, Zagrebačka je burza jutros dionice Hidroelektre niskogradnje (ZSE:HDEL-R-A) uvrstila u segment promatranja.

Najveći je vlasnik kompanije ruski investitor Sergej Gljadelkin koji drži 34,43 posto udjela, a zanimljivo je da se među deset najvećih vlasnika nalazi Nenad Bakić koji diži udjel od 1,05 posto čime je deveti najveći vlasnik ove građevinske kompanije.

Gubitak građevinskog poduzeća Hidroelektra niskogradnja u 2016. godini iznosio je 47 milijuna kuna, što je 26,6 milijuna kuna manje od gubitka iz prethodne godine.

Ukupni prihodi Hidroelektre u 2016. godini iznosili su 129,4 milijuna kuna ili 14,5 posto manje nego godinu ranije. Ukupni rashodi istovremeno su pali za 21,6 posto, na 176,5 milijuna kuna.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.