SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POMOĆ
 
Hitna pomoć UN-a od 5,7 milijuna dolara Kubi nakon Irme
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 17.09.2017. - 09:05:44
HAVANA - Svjetski program za hranu (WFP) Ujedinjenih naroda objavio je u subotu da će Kubi odobriti hitnu pomoć u hrani u vrijednosti od 5,7 milijuna dolara, nakon što je ta zemlja nedavno bila snažno pogođena prolazom uragana Irma.

Tijekom posjeta Havani izvršni direktor WFP-a David Beasley najavio je trenutačno pružanje hitne pomoći od 1,5 milijuna dolara u hrani, u okviru "logističke podrške" u trajanju četiri mjeseca u ukupnoj vrijednosti od 5,7 milijuna dolara.

WFP "je na strani žrtava uragana Irma na Kubi i spreman je podržati kubansku vladu u njezinim naporima oko oporavka", dodao je on.

"Operacija kreće odmah s besplatnim dijeljenjem porcija riže i graha u prioritetnim zonama" za oko 664.000 osoba, navodi se u priopćenju te organizacije UN-a.

Podaci o šteti uzrokovanoj prolazom Irme na Kubi prije tjedan dana još se procjenjuju, ali nevladina organizacija i UN-ove agencije predviđaju već osjetljivo razdoblje od više mjeseci za otok kojem će trebati međunarodna pomoć da se izvuče iz krize. U uraganu koji je poharao Kubu poginulo je deset osoba, a pogođeno je 13 od 15 pokrajina.