SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USPJESI
 
Hrvati rasturaju u cloud rješenjima
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.11.2017. - 19:10:00
Zadnja izmjena: 06.11.2017. - 22:58:40
ZAGREB - Na nedavno završenom EuroCloud Forumu održanom 25. listopada 2017. u Bruxellesu nacionalni pobjednici EuroCloud Award 2017. vratili su se kući bogatiji sa priznanjima za najbolja europska cloud rješenja.

Hrvati su tako osvojili prva mjesta u kategorijama najbolje europsko cloud rješenje za vertikalna tržišta (Combis d.d. - Olive manager), najbolje cloud rješenje u kategoriji business process as a service (Info novitas d.o.o. - Infinity ECM Platform) i najzapaženije rješenje za horizontalna tržišta (InSky Solutions d.o.o. - "ContactInSky").

"EuroCloud Award, najinovativnija i nautjecajnija nagrada za pružatelje cloud rješenja u Europi, motivirajuća je i obvezujuća nagrada za naš mladi, ali vrlo inovativni tim. Naše ContactInSky rješenje platforma je za korisničku podršku koja pruža vrlo jedinstveno i inovativno rješenje razvijeno na pouzdanim proizvodima. ContactInSky je i modularno i prilagodljivo poslovno rješenje integrirano s drugim naslijeđenim sustavima, user friendly sučeljem te svim uključenim komunikacijskim kanalima poput e-maila, SMS-a i Vibera" – rekao je ponosni Trpimir Kvesić, CEO InSky Solutions d.o.o.

„Biti u cloudu nije više stvar našeg izbora i želje, već pitanje trenutnog ili kasnijeg prihvaćanja. Upravo je to glavna misao EuroCloud Award programa, kroz koji potičemo davatelje cloud usluga da prijave svoja rješenja i približe ih potencijalnim klijentima kako na lokalnom tako i na globalnom tržištu. Zadnje dvije godine zasjeli smo na vrh Europe sa domaćim cloud rješenjima i još jednom dokazali da smo mala zemlja velika za razvoj inovativnih rješenja koja su prepoznata i priznata na globalnom tržištu" - zaključio je Marko Gulan, potpredsjednik EuroCloud Hrvatska

Što je EuroCloud Hrvatska?

„EuroCloud je udruga koja već dvije godine aktivno promovira cloud tehnologiju u Hrvatskoj s ciljem educiranja javnosti o prednostima korištenja cloud usluga. Poseban naglasak stavlja na sigurnost podataka, zrelost cloud usluga, podrijetlo kapitala, definiranje standarda te usklađenja pravnih i regulatornih okvira vezanih uz cloud" – pojasnio je Krešimir Kristić, predsjednik EuroCloud Hrvatska.

Certifikacija je ključ uspjeha!Program certifikacije EuroClouda nazvan StarAudit namijenjen je svim zainteresiranim tvrtkama i pojedincima koji se mogu educirati za StarAudit profesionalca, te tako dobiti niz specifičnih znanja za odabir kvalitetnih cloud rješenja na tržištu. StarAudit namijenjen je IT profesionalcima, pravnicima, revizorima i odgovornim osobama u procesu nabave, a dosad su u Hrvatskoj certifikat ostvarile 32 osobe.