SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USPJESI
 
Hrvatski geografi Srećko Kajić i Mihovil Penavić osvojili zlato i srebro u Beogradu
Autor/izvor: SEEbiz / Školski portal
Datum objave: 08.08.2017. - 13:17:32
BEOGRAD - Četrnaesta Svjetska geografska olimpijada - International Geography Olympiad (iGeo) održana je u Beogradu od 2. do 8. kolovoza 2017. Domaćin je bio Univerzitet Singidunum, gdje je nastupilo 500-njak srednjoškolaca iz više od 40 zemalja svijeta.

■ ZLATNO ODLIČJE je osvojio Srećko KAJIĆ [završio je 4. razred, Gimnazija Matije Antuna Reljkovića, Vinkovci – koji je tri godine zaredom bio državni prvak iz geografije] a od jeseni student preddiplomskom istraživačkog studija geografije zagrebačkog PMF-a.

■ SREBRNU MEDALJU zaslužio je Mihovil PENAVIĆ [ završio je 3. razred slavonskobrodske Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića ]

MENTORI su hrvatskoj reprezentaciji bili dr. znanosti Ivan ŠULC i doc. dr. Ivan ČANJEVAC, a za reprezentaciji Hrvatske su još nastupili i Leo RADALJ [ 3. Gimnazija Split] i Nikola BIŠĆAN [ Srednja škola Donji Miholjac ], piše Školski portal.

Inače, Svjetska geografska olimpijada je međunarodno natjecanje iz geografije koje okuplja najbolje učenike svijeta, uzrasta između 16 i 19 godina. Prethodne dvije olimpijade održane su u Tveru pored Moskve i Pekingu, a nakon ove završene u Beogradu, iduće dvije će se održati u Quebecku i Hong Kongu.