SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SURADNJA
 
Hrvatski tekstilci uključeniji u strateške projekte Euratexa
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.03.2018. - 08:22:17
ZAGREB - Hrvatski tekstilci uključeniji u strateške projekte Euratexa, krovne organizacije europske tekstilne i odjevne industrije sa sjedištem u Bruxellesu.

„Došlo je do promjena u načinu upravljanja Euratexom na način da će se članovi Odbora više uključivati u rad na temama politika i trgovinske razmjene, održivog razvoja, kao i inovativnih projekata. To znači da ćemo i mi dobiti priliku sudjelovati u nekom od tih specifičnih odbora, što će posljedično omogućiti i hrvatskim kompanijama direktniju vezu s izvorima informacija i pravodobno uključivanje u sve strateške projekte Euratexa", istaknuo je predsjednik Udruženja tekstilne i odjevne industrije Hrvatske gospodarske komore Stjepan Pezo, nakon sastanka Upravnog Odbora generalnih direktora u organizaciji Euratexa, krovne organizacije europske tekstilne i odjevne industrije sa sjedištem u Bruxellesu, čiji je član i Udruženje tekstilne i odjevne industrije HGK.

Na sastanku Upravnog odbora raspravljalo se o trenutnoj situaciji u tekstilnoj i odjevnoj industriji u Europi, problemima i mogućnostima, a zaključke će Europsko tekstilno i odjevno udruženje uputiti prema nadležnim političkim i gospodarskim regulatornim tijelima u Belgiji.

Najvažnije teme odnose se na trgovinsku politiku i Sporazum o slobodnoj trgovini EU – MERCOSUR FTA, rezultate aktivnosti Radne skupine koja radi na trgovinskom sporazumu, Brexit te buduće projekte Euratexa na području kružne ekonomije – Skills smart i Chemicals legislation.