SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DEVET MJESECI
 
Hrvatski Telekom: Prihodi u devet mjeseci stagnirali, neto dobit porasla
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 27.10.2016. - 09:25:03
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci ostvario 752 milijuna kuna neto dobiti, što je 2,9 posto više negu u istom lanjskom razdoblju, dok su prihodi stagnirali, pokazuju poslovni rezultati te kompanije, objavljeni u četvrtak.
U tri kvartala 2016. ostvareni su prihodi od 5,18 milijardi kuna, što je za 0,1 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

U istom je razdoblju zabilježen rast operativne dobiti prije kamata, oporezivanja, deprecijacije i amortizacije (EBITDA prije jednokratnih stavki) za 0,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. EBITDA iznosi 2,1 milijardu kuna, uz EBITDA maržu od 40,7 posto, navodi se u izvješću.

Kapitalna ulaganja povećana su u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 8,3 posto, na 977 milijuna kuna, s fokusom na povećanje kapaciteta za širokopojasni pristup internetu i poboljšanje korisničkog iskustva.

Optički pristup u nepokretnoj mreži omogućen je za 257 tisuća kućanstava, što je za oko 30 tisuća kućanstava više nego na kraju drugog tromjesečja.

"I u trećem kvartalu isporučili smo dobre financijske rezultate. Bilježimo porast broja korisnika i rast u segmentu mobilnog poslovanja, broadbanda, TV i energije. Nastavili smo s ulaganjima u mrežnu infrastrukturu i inovativne usluge, čime dodatno jačamo našu poziciju tehnološkog lidera na hrvatskom tržištu.", istaknuo je u priopćenju predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.