SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROCEDURA
 
HT podnio dokumentaciju o pripremi postupka prodaje Optima Telekoma
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.07.2019. - 18:43:00
Zadnja izmjena: 03.07.2019. - 18:44:00
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) izvijestila je u srijedu da je Hrvatski Telekom (HT) dostavio dokumentaciju o pripremi postupka prodaje Optima Telekoma, čime je izvršio mjeru iz rješenja te regulatorne agencije o uvjetno dopuštenoj koncentraciji HT-a i Optima Telekoma iz lipnja 2017.

HT se obvezuje da će u razdoblju od 1. do 31. siječnja 2020. započeti s postupkom prodaje svih svojih dionica Optime, pri čemu će sukladno Ugovoruizmeđu HT-a i Zagrebačke banke imati pravo prodaje i dionica Optime koje drži Zagrebačka banka (tzv. pravo povlačenja u prodaju, engl. drag-along). Postupak prodaje bit će transparentan, objektivan, nediskriminatoran, te u skladu s najboljim praksama.HT se obvezuje pripremiti postupak prodaje najkasnije 6 (šest) mjeseci prije početka prodaje, tj. do 1. srpnja 2019. te isti s potrebnom dokumentacijom, koja između ostaloga sadrži i procjenu vrijednosti Optime, dostaviti na pregled Povjereniku koji će o toj činjenici izvijestiti Agenciju. Tijekom pripreme za postupak prodaje neovisni savjetnik izradit će i procjenu vrijednosti Optime Telekoma.

Kao mogući kupa Optima Telekoma u posljednjih nekoliko tjedana spominje se United Group koja je nedavno preuzela kompaniju Tele2 Hrvatska.

Dionice Optima Telekoma (ZSE:OPTE-R-A) od početka su godine uzletjele više nego trostruko i danas su zaključile na razini od 5,30 kuna.