SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DIVIDENDA
 
HUP-Zagreb isplatit će dividendu od 16 kuna i povećati temeljni kapital
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.07.2017. - 09:26:45
ZAGREB - Glavna skupština hotelijersko-ugostiteljske tvrtke HUP-Zagreb odlučila je u utorak da će se iz zadržane dobiti prethodnih godina dioničarima isplatiti dividenda od 16 kuna po dionici, dok će se od 65 milijuna kuna prošlogodišnje neto dobiti nešto više od polovice tog iznosa iskoristiti za povećanje temeljnog kapitala.

Kako je objavljeno nakon glavne skupštine jedne od većih domaćih hotelijersko-ugostiteljskih tvrtki, dioničarima HUP-Zagreb će se iz zadržane dobiti ostvarene 2005. godine isplatiti dividenda u iznosu od 16 kuna po dionici, što je ukupno oko 6,83 milijuna kuna.

Prema odluci skupštine, tražbina za isplatu dividende dospijeva 14. kolovoza (payment date), a isplatit će se svim dioničarima koji su upisani kao vlasnici dionica u depozitoriju SKDD-a na dan 14. srpnja.

Glavna skupština odlučila je i da se od prošlogodišnje neto dobiti HUP-a Zagreb, koja je iznosila 64,9 milijuna kuna, u zadržanu dobit rasporedi 31,8 milijuna kuna, a preostalih 33,1 milijun kuna za povećanje temeljnog kapitala.

Uz 33,1 milijun kuna reinvestirane dobiti, temeljni bi se kapital povećao i s još 1,4 milijuna kuna zadržane dobiti iz 2005. godine, što bi bio ukupni iznos povećanja za 34,6 milijuna kuna. Tako bi se temeljni kapital povećao sa sadašnjih gotovo 216 milijuna kuna na 250,6 milijuna kuna.

Povećanje temeljnog kapitala provelo bi se povećanjem pojedinačnog nominalnog iznosa postojećih redovnih dionica za 80 kuna, odnosno s 500 na 580 kuna.

Takvim se povećanjem temeljnog kapitala HUP-a Zagreb ne mijenjaju odnosi između prava iz dionica, odnosno dioničarima pripadaju dionice povećanog nominalnog iznosa razmjerno njihovom dotadašnjem sudjelovanju u temeljnom kapitalu, čime odnosi između dioničara ostaju nepromijenjeni, ističu iz HUP-a Zagreb u objavi s današnje sjednice skupštine.