SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PODUHVAT
 
Hyundai u partnerstvu s Yandexom razvija autonomna vozila
Autor/izvor: SEEbiz / Nezavisne novine
Datum objave: 20.03.2019. - 11:36:02
SEUL - Ruska internet kompanija Yandex i korejski proizvođač automobilskih dijelova Hyundai Mobis namjeravaju surađivati na izradi programskih i hardverskih rješenja za autonomna vozila razvijena na osnovu Yandexovih tehnologija, izvijestila je u utorak ruska novinska agencija TASS.

Yandex i Hyundai Mobis potpisali su pismo namjere o realizaciji tog projekta, unutar kojeg se planira razvoj hardverskog i softverskog sistema za vozila bez vozača s razinom autonomije od 4 i 5.

Razina 4 pretpostavlja visok stupanj automatizacije kada sustem može preuzeti kontrolu nad vozilom, a sudjelovanje vozača nije potrebno osim u posebnim okolnostima. Vozilo bez vozača s petom razinom autonomije može samostalno voziti od jedne točke do druge, ako to nije suprotno zakonu, a osoba treba samo pokrenuti sistem i upisati odredište.

U okviru suradnje, Yandex će pružiti svoju stručnost u strojnom učenju (machine learning) i "računalnom vidu", a Hyundai Mobis će isporučivati dijelove i osigurati rad odgovarajućeg softvera.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.