SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UTAKMICA
 
I kineska Shanghai Fosun Pharma zainteresirana za preuzimanje Stade
Autor/izvor: SEEbiz / Wisebroker
Datum objave: 13.03.2017. - 11:06:20
BERLIN - Kineska kompanija Shanghai Fosun Pharmaceutical planira ponudu za preuzimanje njemačkog generičkog farmaceuta, Stade, koji se već nalazi u središtu bitke dva konzorcija.

Fosun Pharma je održala preliminarne razgovore s nekoliko fondova, uključujući CVC, oko zajedničkog preuzimanja, ali bi mogla odlučiti nastupiti i sama, a tek kasnije pridružiti i financijskog investitora, navode izvori Reutersa. Interes za Stadu, nakon pritiska najvećih vlasnika da se razmotre mogućnosti strateškog partnerstva, pokazali su konzorcij Adventa i Permire, te Baina i Cinvena. Očekuje se da će konačne ponude biti poznate prije Uskrsa. 

Analitičari ocjenjuju da partnerstvo fondova s farmaceutima ima smisla, s obzirom da igrači iz branše obično mogu ostvariti značajne uštede prilikom akvizicija, što onda fondovima daje prednost u eventualnom cjenovnom ratu za preuzimanje kompanija. 

Isti izvori napominju da bi u slučaju Stade fondovi mogli ponuditi do 60 EUR po dionici, dok će vjerojatno konačne ponude biti oko aktualne razine od 58 EUR po dionici što vrednuje kompaniju 3,6 milijardi EUR. 

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.