SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SURADNJA
 
IGH potpisao ugovor o suradnji s Gruzijskim tehničkim sveučilištem
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.09.2017. - 18:06:37
TBILISI - Uprava Instituta IGH u posjetu Gruziji širi sferu poslovnih aktivnosti koje hrvatska kompanija nudi u na tom perspektivnom tržištu. 

Predsjednik Uprave IGH Ivan Paladina i član uprave Oliver Kumrić potpisali su tako danas među ostalim i ugovor o suradnji s Gruzijskim tehničkim sveučilištem.

Memorandum potpisan između voditelja sveučilišta Archila Prangishvilija i predsjednika uprave IGH Ivana Paladina predviđa suradnju na daljnjem razvoju akademskih programa, aktivnost IGH u radu savjetodavnog vijeća poslodavaca, studentske prakse gruzijskih studenata u lokalnoj podružnici IGH ali i  mjesečno stipendiranje 5 najuspješnijih studenata master programa na tamošnjem Građevinskom fakultetu. Osim potpisivanja ugovora o akademskoj suradnji, uprava IGH održala je sastanke u gruzijskom Ministarstvu regionalnog razvoja i infrastrukture, Ministarstvu zaštite okoliša i zaštite prirodnih resursa, te tvrtkama Gruzijska amelioracija i Gruzijske željeznice; sve s ciljem pregleda načina na koje IGH može pomoći u novim projektima kao i implementaciji europskih standarda u Gruziji. 

IGH trenutno surađuje s ministarstvom cesta u Gruziji na projektu rekonstrukcije cestovne infrastukture, kao i na nekoliko projekata cestogradnje. Tako IGH radi na Lentekhi-Mestia tunelu, Sno-Shatili-Akhmeta obilaznici, Kutaisi-Abastumani dionci i izgradnji ceste Zemo Imereti-Racha. IGH je s aktivnostima u Gruziji započeo krajem 2016. godine, a danas u podružnici u Tbilsiju zapošljava 68 stručnjaka, od kojih su 16 inženjeri iz Hrvatske dok su ostali lokalni, gruzijski zaposlenici