SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Ikea dolazi na Novi Zeland
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.12.2018. - 19:45:55
WELLINGTON - Švedski lanac trgovina namještajem Ikea otvara trgovački centar na Novom Zelandu.

Samo nekoliko sati od objave ova vijest postala je glavna tema na otoku. Pa je tako zasluge za dugoočekivano otvaranje trgovine sebi pripisao ministar vanjskih poslova Winston Peters, navodeći da je ključ realizacije projekta bilo nedavno otvaranje novozelandske ambasade u Stockholmu.

- Prije otprilike dva mjeseca otvorili smo ambasadu u Stockholmu, a sada smo primili ovu odličnu vijest kako Ikea konačno otvara svoja vrata i kod nas. Mogli su ovo napraviti i puno prije, no nisu, mi smo napravili prvi korak, a oni nam sada pokazuju svoju zahvalnost – istaknuo je Peters.

Profesor Jonathan Elms s Massey sveučilišta kazao je kako će ovaj poslovni pothvat biti od velikog značaja za zemlju, pogotovo ako se dućan namještaja otvori pokraj autoceste koja povezuje dva najveća grana, Auckland i Hamilton, piše The Guardian

Da je ovo uistinu bila velika vijest za građane Novog Zelanda pokazuje i činjenica da je samo sat vremena nakon što je informaciju o dolasku švedskog lanca namještajaobjavila njihova najveća medijska kuća, na otoku nastala prava 'mala drama'. U tom trenutku Ikea je postala glavna tema rasprave na Twitteru.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.