SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTPUŠTANJA
 
Ikea Hrvatska otpustila 10 posto radne snage
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.01.2015. - 12:18:00
Zadnja izmjena: 26.01.2015. - 13:45:39
ZAGREB -  Za oko 10 posto zaposlenika Ikee Hrvatska nisu produljeni ugovori na određeno vrijeme. Iako u Ikei nisu otkrili preciznu brojku, Jutarnji list nagađa da se radi o tridesetak ljudi.
Budući da je Ikea i prije prošlogodišnjeg otvorenja prve robne kuće u Hrvatskoj proglašena jednim od najpoželjnijih poslodavaca na čije se natječaje javilo više od 20.000 kandidata, sa zanimanjem se sektorom proširila vijest da su prvi zaposlenici pet mjeseci od otvorenja već otišli iz kompanije.

U Ikei pojašnjavaju da je riječ o određenom broju zaposlenika kojima su jednostavno istekli ugovori na određeno vrijeme.

"Dakle, nije riječ o otkazima već o tome da, zbog optimizacije poslovanja, za oko 10 posto zaposlenika nisu produljeni ugovori na određeno vrijeme. Naime, s početkom rada robne kuće bila je povećana potreba za brojem zaposlenih. Riječ je o uobičajenom poslovnom ciklusu za bilo koju Ikeinu robnu kuću bilo gdje u svijetu. Želimo naglasiti da je prilikom zapošljavanja svim kolegama s ugovorima na određeno to bilo vrlo transparentno i iskreno komunicirano", pojašnjava Jelena Granić, voditeljica lokalnog marketinga Ikea Hrvatska.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.