SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTVORENJE
 
Ikea otvara prvu malu gradsku trgovinu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 23.07.2018. - 17:03:00
Zadnja izmjena: 23.07.2018. - 18:46:06
ZAGREB - Trideset godina nakon što je Ikea prvi put ušla na britansko tržište i započela s prodajom namještaja za dom u svojim prepoznatljivim izvangradskim trgovinama, odlučili su se na drastičnu promjenu.

Naime, kako prenosi The Times, švedski lanac namještaja namjerava otvoriti i male gradske trgovine.

Javier Quiñones, menadžer Ikea poslovnica za Britansko i Irsko tržište, koji je ovu funkciju preuzeo prije mjesec dana, kazao je kako kompanija mora odgovoriti na promjene potrošačkih navika svojih kupaca. Iz tog razloga, njegov glavni prioritet predstavlja otvaranje malih gradskih dućana kao i poboljšanje online kupnje i dostave proizvoda unutar 24 sata.

Svoju prvu trgovinu ove vrste Ikea planira otvoriti već na jesen, a u njoj će biti izloženi kuhinjski i kupaonski proizvodi nižeg cjenovnog ranga. Nakon dugog razmatranja i proučavanja britanskog tržišta, u švedskom lancu, odlučili su se na otvaranje poslovnice u londonskom Tottenham Court Roadu.

Nije točno da se moramo mijenjati jer drukčije nećemo opstati, no najviše me brine činjenica da ako se u ovom trenutku ne prilagodimo tržištu, gledajući na duže staze možda nećemo postojati, istaknuo je Quiñones a prenosi novac.hr.

Unutar idućih dvije do tri godine Ikea planira otvoriti još više malih trgovina i izvan Londona. Ovim poslovnim preokretom u Ikei se nadaju kako bi jednog dana Britanija mogla imati više manjih gradskih dućana nego li onih klasičnih velikih trgovina.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.