SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OBEĆAVAJUĆE
 
Ikea Srbija: Prihodi od prodaje 47,2 miliona evra
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 04.10.2018. - 16:11:00
BEOGRAD – IKEA Srbija je u prvoj finansijskoj godini poslovanja zabeležila prodaju od preko 5,6 milijardi dinara (47,2 miliona evra), a robna kuća u Beogradu je ugostila 1,8 miliona posetilaca, saopšteno je danas iz te kompanije.

„Za mlado tržište kao što je srpsko, ovo su veoma dobri poslovni rezultati i vidimo mnoge pozitivne trendove“, izjavio je Stefan Vanoverbeke, direktor IKEA Srbija i generalni direktor IKEA jugoistočna Evropa.

Tokom prve fiskalne godine u Srbiji, IKEA je ostvarila tržišni udeo od 11 odsto, a od skoro osam miliona prodatih proizvoda, 54 odsto je bio nameštaj, a 46 odsto dodaci i dekoracija za dom.

Iz kompanije IKEA navode i da se otpočelo sa pripremnim radovima za izgradnju Beogradskog trgovačkog centra koji će biti smešten pored njihove robne kuće.

„Investicija vredi oko 50 miliona evra i stvoriće oko 400 novih radnih mesta. Ovaj potez predstavlja demonstraciju snažne posvećenosti kompanije IKEA tržištu Srbije i našoj želji da dalje razvijamo svoje poslovanje, proširujemo komercijalnu zonu Bubanj Potok i podržimo lokalni ekonomski razvoj“, naglasio je Vanoverbeke.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.