SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ONLINE MEDIJI
 
IMS preuzima većinski udjel u kompaniji Httpool
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.07.2017. - 11:34:19
MIAMI - IMS Internet Media Services (IMS) objavila je da je postigla sporazum o kupovini većinskog dijela kompanije Httpool.

IMS Internet Media Services (IMS), dio Sony Pictures Television Network i jedna od najvećih kompanija za online prodaju oglasnog prostora i kupovinu medija u Latinskoj Americi, preuzela je većinski udjel Httpoola, međunarodne cross channel oglasne mreže koja posluje u zemljama centralne i istočne Europe i Azije.

Pod uvjetom da prođe fazu regulatornog odobrenja, sporazum će stvoriti jednu od najvećih kompanija za digitalni marketing i reklamiranje u industriji, koja će pružati podršku za više od 6000 agencija i brendova širom svijeta, ekskluzivno predstavljati Twitter, LinkedIn, Spotify i više od 5000 globalnih i lokalnih oglasnih medija u 30 zemalja regija Latinske Amerike, jugoistočne Evrope i Azije. 

"Ova akvizicija će omogućiti IMS-u da utiče na razvoj nekih od najperspektivnijih tržišta širom Evrope i Azije, kao i da kreira istinski globalnu kompaniju. IMS i Httpool zajedno mogu ponuditi potpuna rješenja za digitalne marketinške kampanje, pomažući partnerima ekspertskim poznavanjem lokalnih tržišta kao i osnaživanjem lokalnih medija, oglašivača i tisuća digitalnih profesionalaca i poduzetnika", izjavio je Gaston Taratuta, direktor i osnivač IMS-a. 

"Udruživanjem IMS-a i Httpool-a stvorit će se jedinstveno rješenje za oglašivače koji pokreću lokalne i internacionalne kampanje, kao i za mreže i medije koji žele monetizirati svoj sadržaj na brojnim brzorastućim tržištima", rekao je Andy Kaplan, predsjednik svjetske mreže, Sony Pictures Television. 

"IMS i Httpool dijele istu viziju tako da nismo mogli da zamislimo prikladnijeg partnera. Ovaj sporazum predstavlja bitnu prekretnicu za Httpool i važno priznanje za sva naša dosadašnja dostignuća. Udruživanje sa IMS-om će potaknuti naš ubrzani rast i, istovremeno, omogućiti da proširimo naša vlastita rješenja na globalnom nivou", izjavio je ovim povodom Aljoša Jenko, direktor i osnivač Httpool-a. 

"Httpool i njegov tim je uspostavio nevjerojatnu međunarodnu poziciju, razvio komplementarne tehnologije za digitalno oglašavanje, a povrh svega dijeli iste poduzetničke vrijednosti kao i IMS. Udruživanjem snaga, dve grupe mogu trajno uticati na širi digitalni ekosistem kroz kontinuirane inovacije, otvorenost, kreativnost i partnerstva", dodao je Taratuta. 

Pored sedišta u Miamiju, IMS ima i urede u Brazilu, Meksiku, Argentini, Kolumbiji, Čileu, Panami, Peruu, Ekvadoru i Urugvaju. 
Httpoolovih 19 ureda uključuju Srbiju, Indiju, Hong Kong, Austriju, Bugarsku, Češku Republiku, Hrvatsku, Grčku, Mađarsku, Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Sloveniju, Estoniju, Latviju, Litvu, Ukrajinu i Rusiju.