SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Ina će sudjelovati u dokapitalizaciji Petrokemije
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 25.05.2018. - 19:59:18
ZAGREB - Uprava Ine donijela je odluku o namjeri sudjelovanja u dokapitalizaciji Petrokemije, uz jednoglasnu podršku Nadzornog odbora, a svoju će namjeru iskazati zajedno s Prvim plinarskim društvom, priopćila je Ina u petak.

Inina namjera za sudjelovanjem podrazumijeva poduzimanje daljnjih aktivnosti od strane svih uključenih dionika, a kako bi se ispunile pretpostavke pod kojima Inaiskazuje interes za dokapitalizaciju Petrokemije.

Inino sudjelovanje u dokapitalizaciji iznosit će 150 milijuna kuna.

Dioničari Petrokemije na izvanrednoj su skupštini sredinom siječnja donijeli odluku o pokretanju procesa dokapitalizacije, u kojem se namjerava prikupiti 450 milijuna kuna. Petrokemija je ranije izvijestila da je zaprimila obvezujuće ponude nekoliko zainteresiranih ponuđača za dokapitalizaciju, među kojima austrijskog Borealisa te PPD-a i Ine.

Petrokemija je prije nekoliko tjedana priopćila da se nalazi u fazi završetka procesa vlasničke transformacije te omogućava investitorima 'clean start', a s tim je ciljem 2017. iskorištena za otklanjanje svih rizika koje su ranije naglašavali revizori pa su Uprava i Nadzorni odbor korigirali ranije objavljene nerevidirane rezultate za 2017. čime je gubitak povećan za 95,8 milijuna kuna, na ukupno 242,6 milijuna kuna. 

U prvom kvartalu ove godine tvrtka je ostvarila gubitak u iznosu od 78,8 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani imala dobit u iznosu od 11,1 milijun kuna.