SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZABRANE
 
Indijska središnja banka zabranila bankama sve transakcije vezane uz kriptovalute
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.04.2018. - 21:57:16
NEW DELHI - Iz indijske središnje banke (Reserve Bank of India) objavili su ovoga tjedna nova pravila za tamošnje banke koja reguliraju poslovanje s kriptovalutama. 

Regulativa, koja stupa na snagu odmah, zabranjuje bankama poslovanje ili pružanje usluga bilo kojem pojedincu ili kompaniji koji se bave virtualnim valutama.

U prijevodu, to znači da Indijci više sa svojih bankovnih računa neće moću novac uplaćivati na mjenjačnice i burze kako bi ga uložili u kriptovalute. Isto tako, oni koji imaju neku imovinu u kripto-obliku više ga u Indiji neće moći putem banaka pretvoriti u lokalnu valutu, rupije.

Indijska središnja banka do sada je više puta upozoravala na rizike trgovanja kriptovalutama, a sada su se odlučili na ovaj drastičan potez kako bi, kažu, zaštitili potrošače, očuvali integritet financijskog tržišta i spriječili pranje novca. Od sada, dakle, svi stanovnici Indije koji žele kupovati i prodavati kriptovalute to će ubuduće morati raditi na vlastiti rizik, i – očito – izvan bankovnog sustava te zemlje.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.