SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMBICIOZNO
 
Infobip želi IPO na američkom tržištu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.08.2019. - 18:53:20
LONDON - Jedna od najvećih hrvatskih ICT tvrtki Infobip iz Vodnjana planira krenuti u inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO), saznaje Bloomberg od njegovog osnivača Silvia Kutića. 

Kako im je kazao u telefonskom razgovoru razmišlja se o izlasku na burzu i IPO-u, a odluka bi se mogla donijeti u idućem razdoblju. To bi bila kruna našeg rada, ističe Kutić. 

Kutić tako ističe kako je tvrtka u prošloj godini ostvarila 435 miliona eura prihoda, odnosno oko 3,2 milijarde kuna ukupno i to sa svojih 1750 zaposlenih u uredima širom svijeta kojih je sada već više od 60. Infobip u Hrvatskoj ima ukupne prihode 178,7 milijuna kuna uz 6,6 milijuna kuna bruto dobiti i 544 zaposlena. 

Prema njegovim riječima u posljednje dvije godine imali su oko 30 posto godišnjeg rasta prihoda, a ove godine čak ubrzavaju taj rast. U ovom trenutku zaposlenici posjeduju 10 posto dionica, a ostatak dijele među tri osnivača tvrtke braća Silvio i Roberto Kutić i Izabel Jelenić.

Infobip ima veliku konkurenciju na pojedinim tržištima, primjerice u Kini ili Brazilu, dok je najveći takmac na američkom tržištu to Twilio Inc. koji ima oko 650,1 milijuna dolara prihoda. U drugom kvartalu ove godine imali su rast prihoda u odnosu na isto razdoblje prethodne godine 86 posto.