SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PONUDA
 
Integral inženjering, Đuro Đaković i Zagreb Montaža dali najbolju ponudu za most na Savi
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.12.2018. - 16:47:00
Zadnja izmjena: 18.12.2018. - 19:39:32
BANJA LUKA - Tri ponude pristigle su na tender za izbor izvođača koji će graditi most na Savi u Gradišci, potvrdio je danas Srni direktor "Auto-puteva Republike Srpske" Dušan Topić.

Pristigle ponude su danas otvorene u sjedištu "Hrvatskih cesta" u Zagrebu koje su i raspisale tender za izbor izvođača radova.

Topić nije mogao da govori o koje su kompanije dostavile ponude niti o njihovoj vrijednosti, navodeći da sve treba da pregleda nadležna komisija.
"Najvažnije je da je otvaranje ponuda prošlo bez problema. Pristigle su tri potpune ponude, a riječ je o tri konzorcija. U njima ima i domaćih i evropskih kompanija", istakao je Topić.

Prema njegovim riječima, ovo je veoma važan korak u realizaciji čitavog postupka u kojem slijedi pregled i vrednovanje ponuda.

"Nadam se da ni tu neće biti problema i da neće biti nepotrebnog gubljenja vremena. Plan je da tokom zime bude potpisan ugovor sa izvođačem radova da bi na proljeće kada krene građevinska sezona počeli sa radovima", naglasio je Topić.

Prema navodima ATV-a, najpovoljniju ponudu dostavio je konzorcij firmi "Integral inženjering" Laktaši, "Đuro Đaković montaža" i "Zagreb montaža" koja je vrijedna 23,49 miliona eura.

Druga po vrijednosti je ponuda konzorcijuma firmi "Hering"i GP "Mostogradnja" iz Širokog Brijega vrijedna 41,54 miliona eura.

Najskuplju ponudu od 46,21 miliona eura dostavio je konzorcij kompanija ICM i "Maeg konstrucioni" iz Italije.